2023-ban is vérünket adtuk

2023. 12. 29., p - 13:01
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állományából idén több mint 1300 rendőr, rendvédelmi alkalmazott és munkavállaló adott vért a rendőrségi véradásokon.

A Magyar Vöröskereszt és a Budapesti Rendőr-főkapitányság több éve tartó együttműködésének köszönhetően minden évben kiemelkedő számú résztvevővel tartanak véradónapokat a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központban.

Két évvel ezelőtt 2021-ben a Magyar Vöröskereszt által hatalmas elismerésben részesültek a fővárosi rendőrök, elnyerték a „Véradóbarát munkahely” díjat.

A 2023-as évben hét alkalommal szervezett véradást a BRFK, amely alkalmakon összesen 1315 rendőr és rendőrségi alkalmazott 591,75 liter vért adott. Ezzel akár 3945 ember élete is megmenthető.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pokrócba csomagolta, lebukott

Egy szabadnapos készenléti rendőr fogta el azt a férfit, aki egy televíziót lopott el egy budapesti üzletből.

 

Elfogva

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyenruhásai elfogták azt a férfit, aki Salgótarjánban, az Acélgyári úton késsel a kezében fenyegetett meg egy járókelőt.

 

Egyenes út a fogdára

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy kunmadarasi férfit, akihez számos, az elmúlt időben elkövetett vagyon elleni bűncselekmény köthető.

 

Alvó munkásoktól lopott

A kalocsai rendőrök vádemelést javasolnak a jelenleg is börtönben lévő gyanúsított ügyében.