2200 sértett

2017. 10. 28., szo - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárták a terézvárosi nyomozók annak a tíz gyanúsítottnak az ügyét, akik hitelezés ígéretével csaltak ki pénzt ügyfeleiktől.

Egy Budapest VI. kerületében működő cég munkatársai 2010 márciusa és 2012 augusztusa között az általuk képviselt cég nevében hitelt ígértek leendő ügyfeleiknek. A „hitelszerződés” megkötésekor a cég ügyintézői egyhavi törlesztőrészlet, regisztrációs díj és szerződéskötési díj címén különböző összegeket kértek az ügyfeleiktől. A sértettek az ígért hitelt nem kapták meg, és a befizetett pénzüket sem kapták vissza.  A csoport tagjai így 2200 sértettől több mint 300 millió forintot csaltak ki.

Az ügyben a csalás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága befejezte és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A szomszéd településig jutott

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai fogták el azt a férfit, aki egy karancslapujtői udvarról vitt el egy javítás alatt álló autót, azonban kiderült, nem csak ez volt a rovásán.